Hartie

Pentru industria de celuloza si hartie PROCIV SRL ofera urmatoarele grupe de produse:


Biocide

Pentru tratarea problemelor microbiologice va propunem o gama diversa de biocide continand amestecuri sinergetice ale urmatoarelor substante active: 

     Glutaraldehida 

     TCMTB ( (2-benzotiazoliltio)metil tiocianat) 

     MBT  (metilen bis tiocianat) 

     CMIT/MIT (5-clor-2-metil-4-izotiazolin-3-ona/2 -metil-4-izotiazolin-3-ona)  

     BIT (1,2-benzizotiazolin-3-ona) 

     DBNPA(2,2-dibrom-2-cianoacetamida) 

     Bronopol (2-brom-2-nitro-1,3- propandiol)

Agenti antirasina 

Pentru evitarea problemelor generate de prezenta rasinilor in celuloza si hartie va propunem produse cu diverse compozitii: amestecuri de esteri de acizi grasi si substante tensioactive, sau polimeri cationici.

Antispumanti 

Avand structuri dintre cele mai diverse cum ar fi derivati de acizi grasi, produse siliconice sau esteri ai acidului fosforic, produsele oferite au eficacitate mare in eliminarea aerului inglobat si a spumei ce poate sa apara in procesul de fabricare al hartiei.

Inhibitori de crusta 

Produsele se recomanda  in sisteme apoase pentru controlul crustei si a altor depozite generate de calciu, magneziu, fier si alti cationi polivalenti.

Fixatori de coloranti si neutralizanti  ai impuritatilor anionice 

Produsele oferite, polimeri cationici cu sarcina mare au eficienta ridicata in retentia colorantilor anionici/directi. Compusii determina incarcarea colorantului cu sarcini electrice pozitive generand un complex mai putin solubil care se fixeaza pe fibrele celulozice negative.De asemenea produsele se pot folosi pentru a regla incarcarea electrica in circuit la masina de hartie datorita proprietatilor de neutralizare a impuritatilor anionice.

Floculanti  si agenti de retentie 

Oferim o gama larga de produse cu incarcari ionice si mase moleculare diferite care se recomanda ca agenti de retentie si drenaj la masina de hartie.

Agenti de incleiere 

Oferim produse pe baza de AKD (alkyl ketene dimer) fabricate dupa o noua tehnologie care face ca  AKD sa fie mai reactiv fata de fibrele celulozice si sa determine o incleiere mai buna a hartiei si cartonului.

Agent de crestere a volumului specific

Produsul este un amestec de hidrocarburi dispersabile in apa care determina cresterea distantei dintre fibre si astfel a volumului specific al hartiei. Se obtine astfel o porozitate mai mare a  hartiei care permite un drenaj mai bun al apei si un randament mai bun la uscare prin reducerea consumului de abur.

Agenti de redispersare a hartiei deseu 

Produsele oferite permit redispersarea mai rapida a hartiei deseu, chiar daca aceasta contine rasini ureoformaldehidice, melamino-formaldehidice sau poliamine. Datorita puterii oxidante, compusii pot albi hartia colorata.